Iris van der Heijden

Behind The Scenes: Black Friday Week met Iris van der Heijden

Black Friday is een van de grootste campagnes bij de webshop van MS Schippers. Het E-Commerce team heeft hiervoor een indrukwekkende campagne neergezet. Iris is binnen dit team verantwoordelijk voor de Nederlandse webshop en neemt ons mee in de voorbereiding en uitvoering.

Black Friday Week

 

Wat was jouw rol binnen Black Friday? En hoe gingen de voorbereidingen?

Ik zorgde dat alles aan de voorkant goed stond. Hierbij kun je onder andere denken aan flyers, folders, banners en het verstrekken van informatie aan stakeholders. 

We zijn heel op tijd begonnen met de voorbereidingen, dat zelfs de leveranciers zeiden: “zijn jullie hier nu al mee bezig?". Er zit heel veel tijd in maar het is echt een team effort, waarbij iedereen zijn eigen specialiteit ingezet heeft. Samen hebben we bedacht hoe we het zo gaaf mogelijk aan de man kunnen brengen, zowel intern als extern.

Waarom was het voor jullie belangrijk om het intern ook groot aan te pakken? 

Met zo'n grote campagne zijn er veel afdelingen betrokken die elk een eigen aspect voor hun rekening nemen. Denk aan Sales, Category Management, Marketing, maar ook Logistiek en Klantenservice bijvoorbeeld. We wilden dat iedereen betrokken en op de hoogte zou zijn van deze campagne, zodat het echt tot leven komt en er een gevoel van saamhorigheid ontstaat. Het doel was dan ook: Laten we er samen de beste week ooit van maken!

Hoe hebben jullie voor die saamhorigheid gezorgd?

Wij zijn met ons team op maandagochtend om 7 uur begonnen met alles te controleren (onder het genot van een worstenbroodje). We hebben het hele pand versiert met slingers, posters, flyers en ballonnen en er waren in de kantine speciale ‘black buns/broodjes’ te verkrijgen. Verder hebben we tijdens de lancering tompoucen naar elke afdeling gebracht, wat het extra persoonlijk maakt. Het was dan ook heel leuk om te horen dat collega’s het konden waarderen en zelf ook de campagne in de gaten gingen houden.

Waar ben jij trots op?

Ik geloof sterk in personaliseren en automatiseren. Daarom heb ik voor Black Friday een digitaal dashboard gemaakt waar alle landen kunnen bijhouden hoe de deals lopen, wat de omzet is en wat de beste orders zijn. Hierdoor is alles nog beter te visualiseren en kunnen we er sneller op anticiperen, dus daar ben ik wel trots op. Ik heb de vrijheid gekregen om dit op te zetten en verder uit te breiden voor andere projecten. En daarbij hebben we het gewenste resultaat bereikt! In Nederland hadden we zelfs een zeer ambitieus doel gesteld en dat hebben we overtroffen.

Wat was het allerleukste aan dit project?

Dat we er met z’n allen zo iets vets hebben neergezet. De hele webshop heeft een totale make-over gekregen en het is gaaf om te zien dat het zo gaat leven. Het geeft ook een extra boost als het zo goed ontvangen wordt en we ook de energie terug voelen die we er met alle afdelingen in hebben gestoken.

- Iris van der Heijden

Iris van der Heijden

Iris van der Heijden

E-Commerce Specialist NL

Meer collega's aan het woord

Stefan Wermink

Stefan Wermink

Service On The Road Employee

De technische held voor zowel klanten als kinderen. Stefan Wermink geniet van alles wat technisch is en brengt dat ook graag over!
Danny Ruissenaars

Danny Ruissenaars

Finance Employee

Naast Finance Employee ook Bootcamp Instructeur voor collega's. Danny Ruissenaars vertelt graag waarom dit hem uit zijn comfortzone trekt.
MME_3758 (1)

Nane Waravo

Brand Marketeer

Iets nieuws creëren en dit uitrollen tot een succes! Dat deed onze Brand Marketeer Nane Waravo met podcast "De Kennisboerderij" en daar vertelt ze graag meer over.
Export Employee

Githa van Beurden

Export Employee

Ruim 20 jaar geleden had ik niet verwacht dat ik in de export zou gaan werken, maar het biedt enorm veel ontwikkelingsmogelijkheden!
Iris van der Heijden

Iris van der Heijden

E-Commerce Specialist NL

Benieuwd wat er komt kijken bij het neerzetten van een Black Friday Campagne? Iris werkt als E-Commerce Specialist NL en neemt je graag mee!
MME_3312 (1)

Roy Verheij

Adviseur Rundvee

Ondanks dat ik niet in de buurt van het hoofdkantoor woon en werk, ervaar ik wel dat ik écht onderdeel ben van dit familiebedrijf!
Toegestane bestandstypen: jpeg, png, gif, pdf, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 256 MB.