Nane Waravo

Behind The Scenes: Podcast ‘De Kennisboerderij’ met Nane Waravo

Ondertussen staan er alweer 3 afleveringen online van de De Kennisboerderij. In elke aflevering gaat HyCare Director Mart Smolders in gesprek met een gepassioneerde veehouder, ieder met zijn eigen unieke verhaal. Brand marketeer Nane heeft van begin tot eind alles georganiseerd en neemt ons mee in haar project.

Nane-Moodboard

Hoe is het idee van de podcast ontstaan?

Toen ik hier 2 jaar geleden als marketeer begon stond HyCare zoals we het nu kennen nog in de kinderschoenen en was het doel om HyCare meer op de kaart te zetten. Samen met Mart kwam het idee op tafel om een podcast te maken. Iets wat ik behoorlijk spannend vond, omdat dit voor mij volledig nieuw was. Na goed nadenken over hoe ik dit project tot een succes kon maken, heb ik het plan verder uitgewerkt en gepresenteerd. Toen ik het vertrouwen kreeg van Mart en mijn manager Jules, ben ik ervoor gegaan.

Wat willen jullie met de podcast bereiken?

Ons doel is dat HyCare gezien wordt als dé hygiënepartner, en dat klanten ons vertrouwen in deze rol. Het is tof dat we onze community, bestaande uit onze eigen HyCare klanten, de kans kunnen geven om hun verhaal te delen en anderen te inspireren. Wat maakt de veehouder met HyCare zo bijzonder en wat doen zij anders dan anderen? Zo kunnen veehouders, ongeacht de dierdivisie, van elkaars ervaringen leren.

Hoe was het om een podcast te organiseren?

Toch wel heel spannend, het is toch nieuw allemaal. Daarom heb ik ervoor gekozen om een externe partij erbij te betrekken. Ik heb wel al vaker een script of post geschreven, maar een script voor een podcast van 30 minuten lang is toch anders. Er zit veel voorbereiding in het organiseren van een podcast. Vervolgens hebben we alle afleveringen op één dag opgenomen en ben ik daarna aan de slag gegaan met de lancering.

Hoe waren de reacties?

Goed! Ik heb veel leuke reacties gehad van collega’s. Het is super leuk dat de podcast binnen de organisatie wordt beluisterd, maar ook dat collega’s meedenken en tips geven. Ik zie dat niet als negatief, maar juist om het voor de volgende keer nóg beter te kunnen doen! Ook buiten de organisatie heb ik goede reacties gekregen, maar mag het wat mij betreft nog bekender worden. Daar ben ik nu flink mee bezig. Ondertussen is de podcast meer dan achthonderd keer beluisterd, waarvan twee derde van de luisteraars de hele podcast beluistert. Gemiddeld is dat één derde, dus dat betekent dat de inhoud goed is. Dat geeft me een goed gevoel.

Wat vond je het leukste om te doen?

De opnamedag was het hoogtepunt! Alles komt dan samen in één dag. Door de goede voorbereiding wist ik hoe het er ongeveer uit zou zien, en gelukkig kwam de uitvoering overeen met het plaatje dat ik in mijn hoofd had. Tijdens deze dag heb ik ook veel geleerd over HyCare en de sector door de verhalen van de gasten. Ik heb zelf geen agrarische achtergrond en toen ik als marketeer begon had ik hier ook geen kaas van gegeten. De jaren dat ik bij Schippers werk heb ik wel veel opgestoken, nu heb ik weer extra inzichten gekregen die ik weer kan gebruiken in andere projecten. 

Hoe kijk je achteraf op het project terug?

Ik ben heel trots dat ik een totaal nieuw project binnen Schippers heb opgezet. Voor mezelf was dat een drempel waar ik over ben gestapt. Ik ben heel blij dat ik dat duwtje in de rug heb gekregen om het gewoon te doen. Daarnaast waardeer ik de vrijheid om het op mijn eigen manier te doen. We hebben echt hele vette afleveringen online gezet! De podcast krijgt dan ook zeker een vervolg. Daarnaast gaan er ook andere mooie projecten aankomen, zoals een update van de website, HyCare Digital en we gaan zelfs internationaal! 

Benieuwd naar de podcast? Luister hier: Podcast | De Kennisboerderij - HyCare

Intranet Nane Waravo

Nane Waravo

Brand Marketeer

Meer collega's aan het woord

Danny Ruissenaars

Danny Ruissenaars

Finance Employee

Naast Finance Employee ook Bootcamp Instructeur voor collega's. Danny Ruissenaars vertelt graag waarom dit hem uit zijn comfortzone trekt.
MME_3758 (1)

Nane Waravo

Brand Marketeer

Iets nieuws creëren en dit uitrollen tot een succes! Dat deed onze Brand Marketeer Nane Waravo met podcast "De Kennisboerderij" en daar vertelt ze graag meer over.
Export Employee

Githa van Beurden

Export Employee

Ruim 20 jaar geleden had ik niet verwacht dat ik in de export zou gaan werken, maar het biedt enorm veel ontwikkelingsmogelijkheden!
Iris van der Heijden

Iris van der Heijden

E-Commerce Specialist NL

Benieuwd wat er komt kijken bij het neerzetten van een Black Friday Campagne? Iris werkt als E-Commerce Specialist NL en neemt je graag mee!
MME_3312 (1)

Roy Verheij

Adviseur Rundvee

Ondanks dat ik niet in de buurt van het hoofdkantoor woon en werk, ervaar ik wel dat ik écht onderdeel ben van dit familiebedrijf!
Kay Huber

Kay Huber

Teamleider Sales

Mijn functie binnen MS Schippers kun je vergelijken met ondernemen.
Toegestane bestandstypen: jpeg, png, gif, pdf, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 256 MB.