Meike van Aaken

Collega aan het woord

Wie ben je en wat doe je?

Hey! Ik ben Meike van Aaken, werk sinds september 2018 bij The Schippers Group als systeembeheerder nadat ik de overstap heb gemaakt van zorg naar IT. Afgelopen juni (2022) ben ik afgestudeerd als IT-beheerder. Samen met mijn collega onderhouden en bewaken wij de infrastructuur van de gehele organisatie.

Meike ICT

Hoe ben je bij The Schippers Group terecht gekomen?

Voordat ik 4 jaar geleden de overstap maakte naar ICT werkte ik in de zorg. Na 10 weken stage in het mooie Spanje en het behalen van mijn diploma ben ik gaan werken bij mijn laatste stageplaats binnen Joriszorg, ik werkte op de Bolle Akker in Vessem. Hier was ik als Verzorgde IG verantwoordelijk voor 8 jong dementerende ouderen. (Leeftijd vanaf 50+) Heerlijke plek om te werken, maar lichamelijk en geestelijk een zwaar maar ontzettend mooi beroep. Toch kwamen de kriebels van vroeger terug om met laptop's en computers bezig te zijn, maar ook het helpen van mensen.

Mijn beslissing was genomen. Ik ging terug naar school voor een opleiding in de IT. Ik was op zoek naar een stageplek om te kijken waar ik terecht zou komen. Op dat moment kwam de vacature van The Schippers Group voorbij waar ik razend enthousiast van werd, na enige twijfel of ik het wel zou durven heb ik toch gesolliciteerd. En met geluk! Na 2 fijne gesprekken werd ik aangenomen en kon ik per 1 september beginnen. Ervaring opdoen en kijken of het vakgebied mij echt zou liggen waren de eerste stappen, dit ging goed en na het eerste jaar ben ik begonnen aan mijn opleiding MBO 4 IT Beheer aan het Radius College in Breda. Na 3 leuke, leerzame, soms heftige en drukke jaren is het eind in zicht en zal ik in juli afstuderen! EINDELIJK!

Alweer bijna 4 jaar werkzaam bij The Schippers Group, en ga nog elke dag met enorm veel zin naar mijn werk. De werkzaamheden die ik nu uitvoer zijn het ondersteunen van collega's bij vragen en/of problemen die zij ervaren met de laptop/tablet/telefoon. Alles verzorgen voor nieuwe medewerkers die in dienst komen, zoals inloggegevens aanmaken, hardware bestellen etc, zo kan ik nog wel even doorgaan. (Bijna) alles waar een stekker aan zit zijn wij als systeembeheer verantwoordelijk voor. Samen met mijn directe collega dragen wij zorg voor de servers en het netwerk binnen The Schippers Group. Ook zorgen we ervoor dat al onze collega's in alle landen elke dag weer zonder problemen kunnen werken!

Wat doe je nog meer naast je werkzaamheden?

Naast mijn werkzaamheden ben ik ook lid van de personeelsvereniging genaamd: De PigBrothers. Samen met 5 andere collega's zorgen we 4 keer per jaar voor een leuke activiteit. Denk hierbij aan het organiseren van een leuke quiz met al je collega's, of het regelen van een "Oktoberfest". Zelfs een skitrip naar Winterberg mag hier niet aan ontbreken! 

Dit in combinatie met al de werkzaamheden die ik binnen The Schippers Group uit mag voeren ben ik een tevreden en trots werknemer :)

Welke tips heb je nog?

Ga op zoek naar wat je écht wil, wat je energie geeft en waar je kan groeien naar wat je wilt zijn/worden! Schrik niet meteen van het woord "ervaring", want iedereen kan iets geleerd worden, ook jou! 

"Niks is onmogelijk, go for it!" - Meike van Aaken

IMG_8131

Meike van Aaken

Systeembeheerder

Meer collega's aan het woord

Stefan Wermink

Stefan Wermink

Service On The Road Employee

De technische held voor zowel klanten als kinderen. Stefan Wermink geniet van alles wat technisch is en brengt dat ook graag over!
Danny Ruissenaars

Danny Ruissenaars

Finance Employee

Naast Finance Employee ook Bootcamp Instructeur voor collega's. Danny Ruissenaars vertelt graag waarom dit hem uit zijn comfortzone trekt.
MME_3758 (1)

Nane Waravo

Brand Marketeer

Iets nieuws creëren en dit uitrollen tot een succes! Dat deed onze Brand Marketeer Nane Waravo met podcast "De Kennisboerderij" en daar vertelt ze graag meer over.
Export Employee

Githa van Beurden

Export Employee

Ruim 20 jaar geleden had ik niet verwacht dat ik in de export zou gaan werken, maar het biedt enorm veel ontwikkelingsmogelijkheden!
Iris van der Heijden

Iris van der Heijden

E-Commerce Specialist NL

Benieuwd wat er komt kijken bij het neerzetten van een Black Friday Campagne? Iris werkt als E-Commerce Specialist NL en neemt je graag mee!
Kay Huber

Kay Huber

Teamleider Sales

Mijn functie binnen MS Schippers kun je vergelijken met ondernemen.
Toegestane bestandstypen: jpeg, png, gif, pdf, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 256 MB.