Meike van Aaken

Collega aan het woord

Wie ben je en wat doe je?

Hey! Ik ben Meike van Aaken, werk sinds september 2018 bij The Schippers Group als systeembeheerder nadat ik de overstap heb gemaakt van zorg naar IT. Afgelopen juni (2022) ben ik afgestudeerd als IT-beheerder. Samen met mijn collega onderhouden en bewaken wij de infrastructuur van de gehele organisatie.

Meike ICT

Hoe ben je bij The Schippers Group terecht gekomen?

Voordat ik 4 jaar geleden de overstap maakte naar ICT werkte ik in de zorg. Na 10 weken stage in het mooie Spanje en het behalen van mijn diploma ben ik gaan werken bij mijn laatste stageplaats binnen Joriszorg, ik werkte op de Bolle Akker in Vessem. Hier was ik als Verzorgde IG verantwoordelijk voor 8 jong dementerende ouderen. (Leeftijd vanaf 50+) Heerlijke plek om te werken, maar lichamelijk en geestelijk een zwaar maar ontzettend mooi beroep. Toch kwamen de kriebels van vroeger terug om met laptop's en computers bezig te zijn, maar ook het helpen van mensen.

Mijn beslissing was genomen. Ik ging terug naar school voor een opleiding in de IT. Ik was op zoek naar een stageplek om te kijken waar ik terecht zou komen. Op dat moment kwam de vacature van The Schippers Group voorbij waar ik razend enthousiast van werd, na enige twijfel of ik het wel zou durven heb ik toch gesolliciteerd. En met geluk! Na 2 fijne gesprekken werd ik aangenomen en kon ik per 1 september beginnen. Ervaring opdoen en kijken of het vakgebied mij echt zou liggen waren de eerste stappen, dit ging goed en na het eerste jaar ben ik begonnen aan mijn opleiding MBO 4 IT Beheer aan het Radius College in Breda. Na 3 leuke, leerzame, soms heftige en drukke jaren is het eind in zicht en zal ik in juli afstuderen! EINDELIJK!

Alweer bijna 4 jaar werkzaam bij The Schippers Group, en ga nog elke dag met enorm veel zin naar mijn werk. De werkzaamheden die ik nu uitvoer zijn het ondersteunen van collega's bij vragen en/of problemen die zij ervaren met de laptop/tablet/telefoon. Alles verzorgen voor nieuwe medewerkers die in dienst komen, zoals inloggegevens aanmaken, hardware bestellen etc, zo kan ik nog wel even doorgaan. (Bijna) alles waar een stekker aan zit zijn wij als systeembeheer verantwoordelijk voor. Samen met mijn directe collega dragen wij zorg voor de servers en het netwerk binnen The Schippers Group. Ook zorgen we ervoor dat al onze collega's in alle landen elke dag weer zonder problemen kunnen werken!

Wat doe je nog meer naast je werkzaamheden?

Naast mijn werkzaamheden ben ik ook lid van de personeelsvereniging genaamd: De PigBrothers. Samen met 5 andere collega's zorgen we 4 keer per jaar voor een leuke activiteit. Denk hierbij aan het organiseren van een leuke quiz met al je collega's, of het regelen van een "Oktoberfest". Zelfs een skitrip naar Winterberg mag hier niet aan ontbreken! 

Dit in combinatie met al de werkzaamheden die ik binnen The Schippers Group uit mag voeren ben ik een tevreden en trots werknemer :)

Welke tips heb je nog?

Ga op zoek naar wat je écht wil, wat je energie geeft en waar je kan groeien naar wat je wilt zijn/worden! Schrik niet meteen van het woord "ervaring", want iedereen kan iets geleerd worden, ook jou! 

"Niks is onmogelijk, go for it!" - Meike van Aaken

IMG_8131

Meike van Aaken

Systeembeheerder

Meer collega's aan het woord

MME_3312 (1)

Roy Verheij

Adviseur Rundvee

HyCare is ontwikkeld om veehouders over de hele wereld te helpen de hygiëne op hun bedrijven te verbeteren en te waarborgen. Dat is wat mij betreft de toekomst!
Kay Huber

Kay Huber

Teamleider Sales

Mijn functie binnen MS Schippers kun je vergelijken met ondernemen.
MME_3758 (1)

Nane Waravo

Marketeer

Schippers geeft mij de ruimte en verantwoordelijkheid om mijn eigen plannen op te zetten en uit te voeren.
IMG_8131

Meike van Aaken

Systeembeheerder

Overstap van de Zorg naar ICT: een combinatie waarmee ik zowel met mensen als met laptops bezig ben!
Toegestane bestandstypen: jpeg, png, gif, pdf, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 50 MB.